KJØP OMEGA 3 FRA FRIIDA SHOPPEN

Kvinnehelse er et viktig tema som berører mange aspekter av livet til kvinner

Tekst: Siri Westervoll Fra reproduktiv, prevensjon, sykdom og smerter, til kosthold, mental helse og fysisk aktivitet, er det viktig at kvinner har tilgang til kvalitetshelsetjenester og støtte for å få et så sunt og velfungerende liv som mulig. Den siste tiden har endelig kvinnesykdommer som endometriose, adenomynose, PCOS og vulvodyni fått mer oppmerksomhet både i […]

Kvinnehelse er et viktig tema som berører mange aspekter av livet til kvinner

Tekst: Siri Westervoll

Fra reproduktiv, prevensjon, sykdom og smerter, til kosthold, mental helse og fysisk aktivitet, er det viktig at kvinner har tilgang til kvalitetshelsetjenester og støtte for å få et så sunt og velfungerende liv som mulig.

Den siste tiden har endelig kvinnesykdommer som endometriose, adenomynose, PCOS og vulvodyni fått mer oppmerksomhet både i forskning og media. Endometriose er en lidelse som rammer hele 1 av 7 kvinner. 

Frankrikes statsminister Emanuel Macron formidlet tidligere at endometriose ikke er et kvinneproblem, men et samfunnsproblem. Det er vi enige i. Endometriose koster samfunnet rundt 13 milliarder alene! (svenske tall)

Men kvinnehelse er mer enn bare smerter og sykdom. Kvinnehelse handler også om egenkjærlighet, god selvfølelse og det å prioritere seg selv og sette av egentid i en travel hverdag. I den nyeste boken til Dr. Torkil Færø, Pulskuren, skriver han om hvordan negativt stress over tid kan føre til en rekke av livsstilssykdommene som rammer for mange av oss årlig. Nok søvn og egentid, hvor kvinner fyller tiden med noe som gjør godt for henne, er viktig ikke bare for den enkelte kvinnen, men også for folkehelsen. Hva som fyller opp batteriene, er ulikt fra kvinne til kvinne. Felles er at det bidrar til å lade batterier, lik – som Færø skriver i boken – en bankkonto. Verken kropp eller bankkonto har godt av å leve på kreditt.

FRIIDA ønsker være en kilde til kunnskap, inspirasjon og et trygt community temaer innen fysisk og psykisk kvinnehelse. Ønsker vi å gi kvinner en pause i hverdagen med påfyll av kunnskap og et godt samhold med andre kvinner i deilige omgivelser på The Well og vil arrangere eventer her i 2023.

Via informasjon på FRIIDA.no og via våre kurs og eventer ønsker vi å fremme ulike aspekter ved det å være kvinne. Fordi vi vet at det kan være god hjelp å dele sine spørsmål, tanker og utfordringer med andre som kan lytte, veilede og forstå deg.

Siri Westervoll | Gründer og Redaktør FRIIDA

artikler du kanskje vil like