KJØP OMEGA 3 FRA FRIIDA SHOPPEN

Jeg elsker meg

Tekst: Maria K. Ebbestad Visste du hvor viktig det er å elske seg selv, og at det kan være et hinder for orgasmen om du ikke gjør det?  I dagens samfunn er det et sterkt kroppsfokus som påvirker de fleste av oss, enten vi vil eller ikke. Vi scroller oss gjennom sosiale medier med redigerte […]

Jeg elsker meg

Tekst: Maria K. Ebbestad

Visste du hvor viktig det er å elske seg selv, og at det kan være et hinder for orgasmen om du ikke gjør det? 

I dagens samfunn er det et sterkt kroppsfokus som påvirker de fleste av oss, enten vi vil eller ikke. Vi scroller oss gjennom sosiale medier med redigerte og filtrerte bilder som påvirker oss i større eller mindre grad. Er kroppen min trent nok? Er ansiktet stramt nok? Er jeg en god nok mamma? Er jeg en god nok partner? Spiser jeg sunt nok? Det vi sitter igjen med er usikkerhet, og underbevisst sammenligner vi oss med alle andre. Selvtilliten og selvbildet minsker i takt med scrollingen, og det kan gå utover forholdet.  

For det er ikke bare du som scroller, men også de rundt deg. Dette har blitt en utfordring som gjør at mange par oppsøker sexolog og parterapeut. Vi ser vår partner sende hjerter og meldinger i alle retninger og det i seg selv skaper usikkerhet, i tillegg kommer alt det perfekte vi selv ser på. Og selv om vi ikke kan gi sosiale medier all «skylden» for at vi føler oss dårlig, er dette en økende trend vi som sexologer ser, spesielt blant unge. En annen problemstilling mange har, er manglende sexlyst, og dette henger mer sammen enn mange er klar over. For vi får ikke sexlyst av å føle oss dårlig, føle at kroppen ikke er fin og at vi ikke strekker til. Mange kvinner slukker lyset under samleie grunnet skam over egen kropp, og frykt for at partner ikke skal like det de ser. Dette er utrolig trist, og det er på tide å ta den seksuelle selvtilliten og selvbildet tilbake. For det er faktisk vårt eget ansvar. Det er bevist i flere studier at de som har et positivt forhold til egen kropp, onanerer mer og har et bedre sexliv.  

Alle er vi ulike, godta det!

For oss kvinner er hjernen det viktigste organet som må være «med» for at vi skal oppnå orgasme. Hvis vi tenker på hvordan vi ser ut og hva vi er misfornøyde med både før, under, og etter samleie, hindrer dette i mange tilfeller både sexlyst og selve orgasmen. Det er derfor ekstremt viktig at vi alle er glade i kroppen vår og forstår, og godtar, at absolutt alle er forskjellige. Det å bli kjent med, og glad i din egen kropp, er derfor det viktigste du gjør for din seksuelle helse og nytelse. 

Heldigvis kommer det frem i flere undersøkelser at kvinner over 40-årsalderen har bedre sexlyst og bedre sexliv enn de hadde da de var yngre. Både fordi de har hatt tid til å bli kjent med egen kropp og nytelse, men også fordi de har blitt tryggere på kroppen sin. Likevel er ikke dette realiteten for mange, og det er derfor viktig å ta grep.  

For det første må vi godta at kroppen forandrer seg, og det at vi blir eldre betyr ikke at kroppen vår ikke skal elskes, både av oss selv og partner. Vi må ta bevisste valg over hva vi ser på, hva vi inspireres av, og hva vi velger å bruke tid på. Og viktigheten av egentid er undervurdert. Sett derfor av tid til deg selv og det som får deg til å føle deg bra. Egentid er noe de fleste har alt for lite av i en stressende hverdag, men bruk de små øyeblikkene, om det så bare er ti minutter for deg selv med en vibrator på badet. 

Tips til bedre seksuell selvtillit: 

  1. Bli kjent med egen kropp, dine erogene soner og hva som er dine «på-knapper». 
  2. Stå naken i speilet å si positive ting til deg selv. Gjenta det hver dag. 
  3. Kjøp nytt sexy undertøy og husk at undertøyet skal passe deg, det er ikke du som skal passe i undertøyet.  
  4. Sett av en dag uken der dere hverken ser på tv, telefon eller andre skjermer.  
  5. Ta initiativ til sex, ha lyset på, og ri inn i solnedgangen full av stolthet over egen kropp og selvtillit på at du er bra nok som du er, akkurat nå! 

artikler du kanskje vil like