Search
Close this search box.

Hvordan dine tanker og følelser skaper din virkelighet 

Tekst: Rikke Dørum Schönborn | NJORUN Vi manifesterer hele tiden, på godt og vondt, bevisst og ubevisst. Som regel fokuserer vi mer på det vi ikke vil ha, det vi mangler, det som irriterer og frustrerer oss istedenfor å fokusere på det vi allerede har, og det vi faktisk vil ha mer av i livet.  […]

Hvordan dine tanker og følelser skaper din virkelighet 

Tekst: Rikke Dørum Schönborn | NJORUN

Vi manifesterer hele tiden, på godt og vondt, bevisst og ubevisst. Som regel fokuserer vi mer på det vi ikke vil ha, det vi mangler, det som irriterer og frustrerer oss istedenfor å fokusere på det vi allerede har, og det vi faktisk vil ha mer av i livet. 

Har du reflektert over hva ønsker du å ha mer av i livet? Hvordan kan det bli enda bedre? Eller lever du mer på autopilot, og kun responderer på det som dukker opp? 

Dine tanker, følelser har mer makt enn du tror 

Dine tanker, ord og følelser former din virkelighet. Din tankegang er grunnlaget for hvordan du opplever ditt liv. Det er linsen du ser verden gjennom. Den kan enten drive deg fremover, eller holde deg tilbake. 

Heldigvis har du kraften til å endre tankegangen på en måte som kan skape endring og mer av det du ønsker. Din ytre verden er en refleksjon av din indre verden. Det du tenker og føler om deg selv og dine evner påvirker ditt liv. 

Vær bevisst din energi gjennom å være bevisst dine følelser

Alt er energi. Vi er energi – alt rundt oss er energi som vibrerer med ulik frekvens. Alt vi skaper starter i den ikke-fysiske verden. Med en tanke som gir en følelse som får oss til å handle og som igjen gir et resultat. 

Vi har et energifelt rundt oss som sender ut, og plukker opp, vibrasjoner og frekvenser bevisst og ubevisst. I følge David R Hawkins bevissthetsbarometer så har for eksempel skam en frekvens på 20 Hz, frykt 100 Hz, mens kjærlighet har en frekvens på 500 Hz og glede 540 Hz. 

Loven om vibrasjon sier at vi tiltrekker oss muligheter med samme vibrasjon som vi sender ut. Så om du vil skape bedre resultater så må du skape fra en høyere frekvens.  

Vi tiltrekker oss mer av det samme som vi sender ut gjennom våre tanker, ord og følelser. Din indre verden reflekteres i den ytre verden gjennom det du sender ut. 

Så om det er noe som mangler, eller som du ikke er fornøyd med i ditt liv så ta en titt innover. Du har kraften til å endre tankegangen din på en måte som kan skape endringer i ditt liv. 

Alt starter med en tanke som genererer en følelse som får deg til å ta en beslutning om å handle på en måte som fører til et resultat. 

Det er helt naturlig å ha ulike følelser, og vi er ikke ment å bare kjenne på gode følelser. Alle følelser har en hensikt, og de forteller oss hvordan vi har det. Tankene er sinnets språk, og følelsene er kroppens språk. 

Så om du ønsker en endring, et annet resultat, så nytter det ikke å beslutte å gjøre noe annet, handle på en annen måte, om du har de samme motstridende tankene og følelsene. Da må du endre tankene som generere de følelsene slik at du tar andre handlinger som gir deg et nytt resultat. 

Rikke er businessmentor, markedsfører og sertifisert RTT –
Rapid Transformational Therapy og hypnoterapeut (mindset & hypnose) i NJORUN  

– Fokus på det du vil ha

Vi er programmert til å fokusere på det negative, finne problemer og feil. Det du forventer har en tendens til å bli realisert. Tror du at du klarer det vil du få rett – tror du at du ikke klarer det vil du også få rett. Få klarhet på hva du faktisk vil ha mer av i ditt liv, og fokuser på det. Visualiser resultatet; se det for deg i detalj, kjenn i kroppen hvordan det føles å allerede ha det. Bruk alle sansene og mal et bilde av det du vil ha som får deg til å smile og kjenne på glede over det du ser for ditt indre.

– Meditasjon –  sitt i stillhet

Sett av tid daglig for meditasjon og stillhet. Dette hjelper deg med å bli mer bevisst på dine tanker og følelser. Observer hva sinnet ditt er opptatt av. La det som kommer få komme – ikke analyser eller prøv å endre noe. Føl følelsene.

– Vær oppmerksom på din indre dialog

Sinnet ditt tror på alt du forteller den (ganske enkel sånn…), så fortell den bedre ting ved å velge bedre bilder og bedre ord. Vi er vår verste kritiker. Vi hadde aldri sagt mye av det vi sier til oss selv til en venn.

Sinnet ditt reagere på to ting; ordene og bildene du viser den. De utgjør en «bestilling» for det sinnet ditt tror du ønsker. For å programmere underbevisstheten din til å skape mer av det du vil ha må du være bevisst din indre dialog. Skift din indre dialog til å matche det du ønsker. Dine ord skaper din virkelighet. Hvis du ikke liker virkeligheten din, endre ordene dine. Start med å legge merke til hva som foregår på innsiden.

– Hva tenker du?  

– Hvilke ord sier du til deg selv?  

– Hva slags følelser kjenner du på i ulike situasjoner, hva trigger disse følelsene?

– Hvor er fokuset ditt?

Vær oppmerksom på ordene du bruker – og endre dem til bedre ord.
Bruk dynamiske og kraftige positive ord for å begeistre sinnet ditt.

Bruk alltid nåtid.

Varier ordene og gjenta de, for hjernen lærer ved repetisjon. 

– Selvros

De viktigste ordene du sier er de ordene du sier til deg selv! Gi deg selv anerkjennelse og fortell deg selv det du gjerne vil høre fra andre. Det er mye mer kraftfullt å rose seg selv for å styrke selvfølelsen og egenkjærligheten.

– Takknemlighet

Hjernen vår er konstruert slik at vi automatisk fokuserer på det vi IKKE vil ha. Som vi vet så får vi mer av det vi fokuserer på – dit energien vår går. Heldigvis vi kan trene opp hjernen til å fokusere på det som er BRA i livet, istedenfor det som ikke fungerer. Det gjør vi gjennom takknemlighet! Takknemlighet har en høy frekvens og hjelper deg med å fokusere på det positive i livet ditt, og dermed skape mer av det samme.

Skriv ned, eller si til deg selv, minst 3 ting du er takknemlig for hver dag. Start og avslutt dagen med en dyp følelse av takknemlighet. Takknemlighet er «motgiften» mot frykt og redsel. 

12 måter du kan heve energien din på 

 1. Gjør noe som du virkelig liker å gjøre, vær kreativ 
 1. Les, lytt eller se noe inspirerende 
 1. Kjenn på en dyp takknemlighet for det du allerede har og det du er 
 1. Meditasjon og dype pust – tilstedeværelse 
 1. Vær i naturen, i sollys gå barfot i gresset 
 1. Tilbring tid med positive mennesker som inspirerer og løfter deg opp 
 1. Klemme noen, kos med et dyr 
 1. Dans og syng 
 1. Smile og le 
 1. Fysisk aktivitet, gå en tur, trene, yoga 
 1. Spis sunn mat som er rik på næringsstoffer. Unngå prosessert mat 
 1. Søvn og avslapning 

For å oppsummere, husk at din indre verden har en direkte innvirkning på din ytre virkelighet. Vær bevisst på energien du sender ut gjennom dine tanker, ord og følelser. Jobb med å heve frekvensen din ved å fokusere på det du virkelig ønsker å tiltrekke deg. Meditasjon, oppmerksom på din indre dialog, selvros, og takknemlighet er verktøy som kan hjelpe deg. 

Du har fått tips til 12 måter du kan heve energien din på. Velg de som resonnerer mest med deg, og inkluder dem i din daglige rutine for å styrke din evne til å skape den virkeligheten du ønsker. 

Husk at forandring tar tid, men med tålmodighet, vedvarende innsats og bevissthet kan du skape en virkelighet som er mer i tråd med dine ønsker og drømmer.