KJØP OMEGA 3 FRA FRIIDA SHOPPEN

Henriette drømmer om å ansette verdens beste businesscoacher

Tekst: Tina Kasin Henriette (25) fra Malvik drømmer om å ansette verdens beste businesscoacher: – Jeg og selskapet mitt skal inspirere kvinner til å ta steget ut i gründerskap Businesshenriette Henriette Husby, også kjent som Businesshenriette, forteller om en forventning til forretningslivet som ikke matchet virkeligheten. – Vi trenger flere kvinnelige ledere, sier hun. Dette […]

Henriette drømmer om å ansette verdens beste businesscoacher

Tekst: Tina Kasin

Henriette (25) fra Malvik drømmer om å ansette verdens beste businesscoacher: – Jeg og selskapet mitt skal inspirere kvinner til å ta steget ut i gründerskap

Businesshenriette

Henriette Husby, også kjent som Businesshenriette, forteller om en forventning til forretningslivet som ikke matchet virkeligheten. – Vi trenger flere kvinnelige ledere, sier hun.

Dette er historien bak en av Norges mest populære podkaster innen gründerskapsegmentet.

Vi møter den energiske trønderen på en digital kaffe. Vi i Oslo, hun i København. Hun prater fritt og åpent om livet sitt og om hva som inspirerer henne. Gløden som stråler gjennom skjermen vitner om ei jente som har funnet en mening med livet. I hvert fall en mening med arbeidslivet. Og det er å få flere kvinner til å følge drømmene sine.

– Jeg kan snart leve av omsetningen til podkasten, forteller hun stolt. Hun jobber i dag blant annet som programleder i sin egenproduserte podkast under navnet Businesstalk with Henriette, som har over 20 000 nedlastinger.

Her prater hun med karrieresterke kvinner som snakker åpent om oppturer og nedturer. På gjestelisten finner vi navn som Siv Jensen, Lene Alexandra, Yrja Oftedahl, Emilie Nereng, Isabell Ringnes og mange flere. – Målet med den er å få andre kvinner til å tørre og ta steget selv, sier hun.

Men hvordan starter businessreisen hennes?

 – Jeg har alltid vært ambisiøs. Jeg studerte master i strategi, organisasjon og ledelse ved Copenhagen Business School, forteller hun. Etter å ha tilbrakt to år i den danske storbyen, fant hun ut av at det var her hun ville bli. Og skulle bli noe. – Jeg gir slipp på janteloven når jeg er i København. Jeg føler meg mer som meg selv. Jeg tør å skryte mer av meg selv og andre her. Litt sånn ‘American-mindset’, om du skjønner, sier hun. 

Da Henriette fikk seg jobb i et prestisjefylt firma, slukket imidlertid gnisten litt. Hvor var alle rollemodellene, som hun alltid hadde sett for seg at hun skulle bli inspirert og motivert av bare hun kom seg ut i arbeidslivet?

– Jeg ble møtt av menn som var femti pluss år og svært få kvinner. Jeg innså at jeg ikke ville finne min inspirasjon her. Jeg måtte finne den selv, sier hun.

Henriette brettet opp ermene på den rosa kåpen og bestemte seg for å gjøre nettopp dette. Litt nervøs, men modig, inviterte hun suksessrike kvinner på kaffe. Også kvinner hun ikke kjente. – Jeg oppdaget at det var mange som ville dele historiene sine.

Og slik ble podkasten, som snart skulle gi henne et springbrett ut i gründerlivet, til.

Fra kaffe til suksess

Henriette hadde brukt timevis på berikende kaffeslabberas. Hjertet dunket, og kroppen ble fylt med pumpende adrenalin da hun forstod at dette var noe hun kunne gjøre business av. – Jeg hørte så mange interessante historier som jeg måtte dele på en eller annen måte.

Kanskje podkast er veien å gå, tenkte hun. Hun kom i kontakt med Carina Godou.

 – Vi FaceTimet og snakket mye om det å starte business. Vi drev med gründersparring og ble venninner, sier hun. Et kjapt Google-søk forteller oss at Carina har hele 11 roller i norsk næringsliv, noe mange kaller en seriegründer. – Jeg bestemte meg for å intervjue henne.

Henriette avtalte med Carina at de skulle møtes i Oslo. Hun pakket en lett bag og reiste fra København i den rosa kåpen, som på Instagram har blitt hennes statement-piece. Full av ny giv vandret hun rundt i hovedstadens gater med kaffe og croissant. Hun pustet inn storbyluften og kjente at hun hadde forvillet seg inn på en ny sti i livet.

– Vi møttes i leiligheten hennes i Oslo. Jeg intervjuet henne på video. Men jeg hadde ikke noe profesjonelt utstyr, så jeg satte opp mobilen på høykant mot en kopp. Jeg filmet mange snutter, som jeg til slutt klippet sammen i iMovie til en 25 minutters lang podkastepisode.

Da Henriette var klar, la hun ut noen av snuttene på Instagram, under navnet Businesshenriette, for hennes 500 følgere. I videosnuttene ser vi to engasjerte jenter som gir business- og investeringstips. Deretter publiserte hun hele episoden på Spotify. – Jeg publiserte den 19. januar 2022, sier hun som om datoen er en stor milepæl for henne.

Hun oppdaget at hun hadde funnet en nisje som skapte et stort engasjement. Podkasten vokste raskt og i løpet av kort tid hadde hun 1000 ukentlige lyttere. – Jeg tenkte bare, wow, tenk at folk vil høre på min podkast? Henriette stopper opp, legger hånden over hjertet, smiler og gir oss et undrende og stolt blikk.

Etter å ha publisert kun to episoder, fikk hun tak i influenser og matentusiast Karen Elene Thorsen, kanskje bedre kjent som Fattig Student. – Jeg så at hun hadde likt den ene Reel’en min. Så da tenkte jeg at jeg måtte sende henne en melding og høre om hun ville la seg intervjue. Og hun sa ja! Jeg ble hoppende glad og tenkte at dette kom til å endre alt, sier hun.

Og det gjorde det. Etter dette fikk hun tak i flere kjente stemmer som Isabelle Ringnes, Emilie Nereng, og mange flere. Med andre ord har Henriettes modige initiativ til små kaffeprater resultert i en av hennes største suksesser.

– Og så, i år, ett år senere, fikk jeg tak i Siv Jensen, sier hun med mye ekstase i stemmen.

Hvordan, spør vi.

– Jeg så henne på Theatercaféen i Oslo, og tenkte, det er nå eller aldri. Nå gjør jeg det, forteller hun.

Litt småskjelven med pusten i behold, gikk hun sakte og bestemt mot bordet som Siv Jensen sitter ved. – Jeg fortalte henne litt om meg, og at vi trenger å høre viktige stemmer som henne. Deretter spurte jeg om hun ville gjeste podkasten min. Og hun sa ja. Jeg fikk mailen hennes. Etter litt mailing frem og tilbake fant vi endelig en dato.

Ønsker å inspirere andre kvinner til å ta steget

Men det er vel ikke bare programleder i egen podkast som er målet?

– Jeg liker å ha mange baller i luften. Jeg elsker mennesker og gode relasjoner. Jeg elsker å se mennesker som finner ut av at de har det i seg. Og dette oppdaget da jeg fikk meg coach. Hun fikk meg til å innse at alt er mulig. Hun inspirerte meg faktisk til å gå ut og være coachen til andre, sier Henriette.

Henriette forteller at målet med sin egen karriere er å få andre til å oppnå drømmene. – Mange går rundt og er ulykkelige. De utnytter ikke potensialet sitt. Og dette gjelder særlig kvinner.

Og hvis dette er målet, hvordan ser da fremtidsplanene ut for Henriette?

– Om 5 år har Businesshenriette vokst til å bli en paraplybedrift med flere forskjellige bedrifter under seg. Disse bedriftene består blant annet av Businesscoaching with Henriette, som har ansatt noen av de beste coachene i verden som hjelper kvinner til å bli den beste business-versjonen av seg selv, forteller hun. Og lista fortsetter.

– Vi har også Businesshenriette Media, som er et selskap som fokuserer på å hjelpe andre bedrifter som ønsker å bygge sitt eget brand, her hjelper vi med alt fra sosiale medier, medieomtaler, presse og PR. Den siste delen av Businesshenriette består av et Talkshow og podkasten Businesstalk with Henriette, som spilles LIVE hver fredag kveld på TV og her intervjues de største gründerne der ute.

Og hvor er hun om 10 år?

– Om 10 år så bor jeg i New York og har ekspandert Businesshenriette til USA. Vi har et eget podkast-studio og en Coworking Cafe, hvor alle verdens gründere kan komme inn og føle seg velkommen. Her kan de være en del av en gruppe mennesker som kan hjelpe dem videre. Personlig bor jeg i en penthouse-leilighet og investerer i startups, avslutter hun, med et glis.

FAKTABOKS:

 • Fullt navn: Henriette Einevoll Husby
 • Alder: 25
 • Fra: Malvik
 • Bosted: København
 • Sivilstatus: Singel
 • Interesser: Gründerskap, investering og mennesker
 • Er investor i: Sulten app, StackbyMe og Antler
 • Lever av: Podkast, foredragsholding og coaching
 • Sponset av: Tripletex, Roccamore, Bilagsfeber AS, Folkeinvest
 • Utdannelse: Eiendomsmegler kombinert med siviløkonomi og strategi- og ledelsespesialisering.
 • Beste tips: Skaff deg et godt nettverk.

artikler du kanskje vil like