KJØP OMEGA 3 FRA FRIIDA SHOPPEN

Bakt Aubergine

Foto: Mats Dreyer Er aubergine en grønnsak du benytter ofte? Hvis ikke er denne retten en flott mulighet til å introdusere deg for aubergine eller finne nye bruksområdet. Auberginer er full av gode næringsstoffer som vil gjøre deg godt. 2 porsjoner 2 auberginer Olivenolje 10 cherrytomater, delt i to 4 sjampinjonger, delt i 4 2 […]

Bakt Aubergine

Foto: Mats Dreyer

Er aubergine en grønnsak du benytter ofte? Hvis ikke er denne retten en flott mulighet til å introdusere deg for aubergine eller finne nye bruksområdet. Auberginer er full av gode næringsstoffer som vil gjøre deg godt.

2 porsjoner

2 auberginer

Olivenolje

10 cherrytomater, delt i to

4 sjampinjonger, delt i 4

2 fedd hvitløk, finhakket

200g kjøttdeig

1 rød paprika

1 grønn paprika

2 vårløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

100 g revet ost

50 g fetaost

2 ss kapers (kan droppes)

Salt og pepper Paprika krydder, gjerne røkt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 grader over- og under- varme.

Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å skjære gjennom skinnet.

Pensle aurberginen på innsiden med olivenolje og strø over salt. Bak den i 20 minutter på midterste rille i ovnen med skinnsiden ned.

Grav ut mesteparten av innmaten, men la det være igjen litt, slik at auberginen holder formen når du fyller den. Ta vare på innholdet.

Stek kjøttdeig i smør i en stekepanne. Tilsett cherrytomater, sjampinjonger, hvitløk, paprika, vårløk, rødløk, innmaten fra auberginene, salt og pepper. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at litt av væsken fordamper.

Legg auberginene i en ildfast form med skinnsiden ned og fyll dem med kjøttdeigblandingen. Strø over revet gulost, kapers og fetaost. Kan droppes om du ikke tåler ost.

Strø over paprikakrydder før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 10-12 minutter, til osten er smeltet.

Referanser:

https://www.friskutensukker.no/

artikler du kanskje vil like