KJØP OMEGA 3 FRA FRIIDA SHOPPEN

Vet damer egentlig hva de vil ha?

Så ble det slutt, og du er nok en gang på vei ut i den ville datingjungelen. Tegnene på at detikke kom til å fungere var der jo fra dag én, men det er lett å være etterpåklok. Neste gang skal du gjøre det bedre. Da skal du sørge for at partneren er den riktige […]

Vet damer egentlig hva de vil ha?

Så ble det slutt, og du er nok en gang på vei ut i den ville datingjungelen. Tegnene på at detikke kom til å fungere var der jo fra dag én, men det er lett å være etterpåklok. Neste gang skal du gjøre det bedre. Da skal du sørge for at partneren er den riktige fra dag én.

Men det er enklere sagt enn gjort.

For hvordan finner man egentlig den riktige partneren, og er det én, ti eller tusen av dem?

Som singel lager man en mental liste over hva man (tror man) vil ha. Spesielt for kvinner kan

lista bli smertelig spesifikk, som om vi kan finne en mann på bestilling.

«Ser for meg en lege, pilot, ingeniør eller politimann»

«Ser etter en helt ubeskrivelig kjemi»

«Ser etter noen med hytte på fjellet, hytte på vannet, som kan kjøre båt og er god på slalåm»

Disse er alle hentet fra ekte Tinder-profiler. Så har vi jo det velkjente kravet om at mannen må være over 1,80 m høy for å få et etterlengtet høyresveip..

På toppen av dette skal han jo så klart være smellvakker. Men det sier seg kanskje selv.

Hva vil de egentlig ha? Hva vil du ha?

Med slike krav kan man jo lure på hva disse damene faktisk leter etter. Vil de ha en partner de kan danne et kjærlig forhold med, en mann de kan vise frem, eller jakter de simpelthen et tidsfordriv?

Det er her kjernen ligger. Hva leter du etter i en partner, sånn egentlig? Hva er et krav, hva er et ønske og hva er simpelthen en dealbreaker?

Ikke alle kvinner har en liste med så spesifikke krav. Men det finnes ofte tilsvarende ønsker. Og de er ikke alltid like synlige ved første øyekast. Behovet for f.eks. status står så sterkt hos noen kvinner, at med mindre menn har en universitetsutdannelse, vil det aldri bli en første date.

Så hvor kommer kravene dine fra, og hvor relevante er de?

Hvordan finner du ut av dine egne behov?

For å finne ut av det, må en først og fremst kjenne seg selv, og man må vite hvorfor man har de kravene eller ønskene man har. Dette krever et dypdykk i seg selv og sine verdier.

Hvor viktig er høyde, om alt man vil ha er en snill og omsorgsfull mann? Hvis daten mangler en skarve centimeter og er 1,79 m høy, er han da automatisk mindre snill?

Nylig så jeg et bilde på den norske Instagram-kontoen @norskehemmeligheter hvor det stod følgende:

«Jeg er forelska i en rørlegger. Alle mine venner og familie har høyere utdanning. Jeg tror ikke det kommer til å gå».

Denne gjør vondt i hjertet. Hvilke verdier ligger til grunn om man ikke kan være med den man er forelsket i, fordi han er en rørlegger? Dersom denne kvinnen for eksempel vil stifte en familie, kan ikke mannen hun er forelsket i, være en god far fordi han ikke har høyere utdanning?

Har kravene dine rot i hvilket liv du ønsker, eller er de bare overflødige krav til ting du tror du vil ha?

Om du ikke klarer å svare ærlig på hva du vil innerst inne, kommer du aldri til å finne drømmepartneren. Det krever litt å lytte til seg selv, og ikke bare søke det man forventer at man bør finne.

Vi kommer igjen tilbake til verdier. Hva vil du gjøre med livet ditt?

Vil du stifte familie, er det kanskje ikke noe poeng å innlede et forhold med en som er ute etter å utforske verden og som blir rastløs av å bo samme sted i mer enn seks måneder om gangen. Selv om han er smellvakker.

Om du vil bo i en hytte i skogen og lage blåbærsaft, så er kanskje ikke en mann som drømmer om å bli eiendomsbaron den rette matchen for deg. Selv om han får deg til å le. Sats på det som tar deg nærmere målet ditt. Alt annet er sløs med tid.

Når man forsømmer sine egne verdier og mål i livet, gir det grobunn for bitterhet. Du kan prøve å ignorere det, men den vil alltid nå opp til overflaten før eller siden, enten det tar ett eller sytten år.

Har man helt forskjellige ønsker for livet, er sjansene store for at det blir en kort affære.

Vet damer egentlig hva de vil ha - FRIIDA

Så hvordan kan man vite om man satser på den riktige?

Vit hva du vil ha før du begynner å date. Vit hva som er viktig for deg.

Damer i 2023 har ben i nesen, og de vet å stå på kravene sine. Spørsmålet er bare om kravene de har, hjelper eller forhindrer dem i å finne livets store kjærlighet.

artikler du kanskje vil like